Skip to main content

4 personen

1 bloemkool zonder bladeren                    

4 tenen knoflook                                   

40 g geschaafde amandelen

1 tl gerookte paprikapoeder                      

½ bosje verse platte peterselie

½ bosje verse tijm                                  

Extra virgine olijfolie

Olijfolie                                                 

1 citroen

1 blik gepelde tomaten (400 g)

  1. Warm de oven voor op 180 graden
  2. Pel de knoflook en hak/vijzel samen met de paprikapoeder en de tijmblaadjes tot er een pasta ontstaat. Voeg hier olijfolie aan toe en breng op smaak met peper en zout.
  3. Rasp de schil van de citroen en zet dit apart
  4. Snijd de onderkant van de bloemkool zodat deze goed recht opgezet kan worden. Snijd een kruis aan de bovenkant in.
  5. Wrijf de bloemkool helemaal in met de knoflook-paprikapoeder-tijmpasta. Doe de bloemkool in een ovenschaal en knijp de citroen erboven uit. 
  6. Dek de bloemkool af met aluminiumfolie en laat garen voor zo’n 1 uur en 20 minuten. 
  7. Verwijder de folie en gaar nog zo’n 20 minuten in de oven. 
  8. Haal de schaal uit de oven. Voeg de tomaten, de citroenrasp en de resterende tijm toe in de ovenschaal (rondom de bloemkool). Laat nog eens 10 minuten in de oven totdat de bloemkool goudbruin is. 
  9. In de tussentijd rooster je de amandelen in een koekepan op medium vuur. 
  10. Haal de bloemkool uit de oven, strooi hier de amandelen en fijngehakte verse peterselie over. Besprenkel het gerecht met wat extra virgine olijfolie. 
  11. Heerlijk als groentegerecht bij rijst!