Skip to main content
Dit is: Linda
De meeste jongeren van 21 liggen tot diep in de ochtend hun roes uit te slapen na wéér een feestje. Zo was Linda eigenlijk ook, de oudste dochter van Mieke en Jan Duijndam. Ze werkte in de horeca en was eigenlijk niet echt bezig met de boerderij.Die ambitie had ze ook niet echt acht jaar geleden. “Maar elke keer als ik weer aan het werk was in het restaurant en daar de groentes stond te snijden, dacht ik: ‘dit kan toch beter’,” geeft Linda aan. “De groentes waren wat slap, ze kwamen van ver en veel smaak zat er niet aan. Ik was de groentes van mijn moeder gewend. Uit eigen tuin. Zo vol smaak. Zo stevig. Zo puur. Niet aan te tippen.”

Het irriteerde haar meer en meer dat de groentes waarmee ze destijds werkte niet uit Nederland kwamen. Ze hadden hier ten slotte fantastische grond om van alles op te verbouwen. Toen kwam de overweging om zelf te gaan verbouwen. “Ik had het land ervoor op de boerderij en de rest kwam ik zelf wel uit.”

In eerste instantie namen haar ouders haar niet serieus in mijn plannen. “Ze zagen mij als het stadse meisje die eventjes in de aarde gaat zitten wroeten,” vertelt ze met een lach, “Ik begon op mijn slaapkamertje vol met potjes met voorgezaaide groentes en liet zien hoe gemotiveerd ik was om er wat van te maken.” Een maand later lagen de eerste groentes in het Kistje vol Smaak! Nu staat er ruim 4000 vierkante meter aan fantastische groentes op datzelfde stukje grond en is de moestuin een volwaardig onderdeel van Hoeve Biesland. En of ze er trots op is!