Skip to main content

De perfect gebakken aardappeltjes

500 gr kruimige aardappel
2 takjes verse tijm
2 takjes verse rozemarijn
3 teentjes knoflook gekneusd
Olijfolie
Grof zout

Wat ga je doen?

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Begin met het wassen van de aardappels of schil ze. Mét is lekkerder!
  2. Spoel af en zet de aardappels op met ruim water en zout. Kook de aardappels in ongeveer 12 minuten gaar. Giet af en laat ze goed uitdampen. Schud de aardappels goed om.
  3. Stort ze nu uit op een bakplaat en kneus ze her en der even door er voorzichtig met een lepel of een aardappelstamper op te drukken. Daardoor krijg je zometeen meer krokante stukjes aan de aardappel.
  4. Verdeel de olijfolie dit ruim over de aardappeltjes.
  5. Doe er wat tenen knoflook, verse rozemarijn en tijm erbij en rooster in de oven voor ongeveer 30 minuten of tot ze goudbruin en gaar zijn.
  6. Serveer de aardappels met grove zoutflakes en je favoriete mayonaise.