Skip to main content

Danmuji (Koreaans ingemaakte Daikon-radijs) | voor 1 weckpot vol

350 ml water
450 g daikon, geschild en in reepjes
2 teentjes knoflook, gehalveerd
355 ml rijstazijn
15 hele zwarte peperkorrels
2 laurierblaadjes
100 g suiker
1 tl gemalen kurkuma
1 el zout

Wat ga je doen?

  1. Roer in een middelgrote steelpan water, azijn, suiker, zout, knoflook, kurkuma, peperkorrels en laurierblaadjes door elkaar. Breng op middelhoog vuur aan de kook en roer om ervoor te zorgen dat de suiker volledig oplost.
  2. Haal van het vuur; giet voorzichtig over de daikon en roer tot het gelijkmatig gemengd is. Laat onafgedekt staan tot het is afgekoeld tot kamertemperatuur, ongeveer 2 uur.
  3. Bewaar de ingemaakte groenten met het azijnmengsel in een van tevoren gesteriliseerde weckpot en sluit hermetisch af. Gebruik wel glas want met plastic zal de bak geel kleuren door de kurkuma. Laat 3 dagen op kamertemperatuur staan. Zet minstens 1 dag of maximaal 2 maanden in de koelkast voor het serveren.