Skip to main content

Courgette-walnotentaart

50 gr walnoten (grof gehakt)
100 gr zelfrijzend bakmeel
1 courgette
0.5 eetlepel koekkruiden
1.5 eieren
1.5 eetlepels kokosrasp
100 gr lichtbruine basterdsuiker
0.5 handje walnoot
50 ml olijfolie

Wat ga je doen?

  1. Verwarm de oven voor op 180ºC. Vet de springvorm in. Rooster de walnoten in een droge, hete koekenpan en laat afkoelen.
  2. Rasp de courgettes grof en druk het vocht eruit in een zeef. Klop de eieren met de basterdsuiker luchtig en klop in gedeelten de olijfolie erdoor.
  3. Meng het bakmeel met de koekkruiden en 1 theelepel zout. Spatel door het beslag en schep de courgetterasp en walnoten erdoor.
  4. Verdeel het beslag over de vorm en bak de taart in het midden van de oven in circa 1 uur lichtbruin, maar net niet gaar van binnen.
  5. Laat iets afkoelen, steek de rand los en keer de taart om. Laat verder afkoelen, bestrooi met kokosrasp en garneer met walnoten.