Courgette-walnotentaart
50 gr walnoten (grof gehakt)
100 gr zelfrijzend bakmeel
1 courgette
0.5 eetlepel koekkruiden
1.5 eieren
1.5 eetlepels kokosrasp
100 gr lichtbruine basterdsuiker
0.5 handje walnoot
50 ml olijfolie
100 gr zelfrijzend bakmeel
1 courgette
0.5 eetlepel koekkruiden
1.5 eieren
1.5 eetlepels kokosrasp
100 gr lichtbruine basterdsuiker
0.5 handje walnoot
50 ml olijfolie
Wat ga je doen?
- Verwarm de oven voor op 180ºC. Vet de springvorm in. Rooster de walnoten in een droge, hete koekenpan en laat afkoelen.
- Rasp de courgettes grof en druk het vocht eruit in een zeef. Klop de eieren met de basterdsuiker luchtig en klop in gedeelten de olijfolie erdoor.
- Meng het bakmeel met de koekkruiden en 1 theelepel zout. Spatel door het beslag en schep de courgetterasp en walnoten erdoor.
- Verdeel het beslag over de vorm en bak de taart in het midden van de oven in circa 1 uur lichtbruin, maar net niet gaar van binnen.
- Laat iets afkoelen, steek de rand los en keer de taart om. Laat verder afkoelen, bestrooi met kokosrasp en garneer met walnoten.