Rabarbersoep met paprika en dragon
5 tomaten rijpe
25 gr gemberwortel geraspt
500 gr rabarber in stukjes
4 takjes dragon fijngesneden
1 ui fijngesneden
50 gr suiker
1 pepertje rood, fijngesneden
2 L bouillon
2 tenen knoflook fijngesneden
1 paprika rood, in stukjes
4 el olijfolie milde
40 gr hazelnoten grof gehakt
25 gr gemberwortel geraspt
500 gr rabarber in stukjes
4 takjes dragon fijngesneden
1 ui fijngesneden
50 gr suiker
1 pepertje rood, fijngesneden
2 L bouillon
2 tenen knoflook fijngesneden
1 paprika rood, in stukjes
4 el olijfolie milde
40 gr hazelnoten grof gehakt
Wat ga je doen?
- Breng ruim water met zout aan de kook. Zet een kruisje in de onderkanten van de tomaten, dompel ze 10 tellen onder in het kokende water, ontvel ze en snijd in stukjes.
- Verwarm de olie in een soeppan en bak hierin de ui, het pepertje, de knoflook, paprika en gember zachtjes in 5-8 min. glazig. Voeg de rabarber toe en laat 5 min. onder af en toe omscheppen zachtjes bakken. Voeg de bouillon en tomatenstukjes toe en breng aan de kook en laat nog een paar min. zachtjes koken.
- Rooster ondertussen in een droog verhitte koekenpan de hazelnoten, af en toe omschuddend geurig. Hak ze grof.
- Pureer of blender de soep en breng op smaak met de suiker, peper en zout. Schep de soep in diepe borden of kommen en garneer met de dragon, hazelnoten en een scheutje olijfolie.