Skip to main content

Salade met appel, linzen en gekaramelliseerde walnoten

2 appels in plakjes
1 el balsamico
400 gr linzen (kan uit blik)
2½ el honing
100 gr walnoten ongezouten
1 tl mosterd
150 gr bladsla
3 el olijfolie extra vergine
125 gr feta verkruimeld
1 limoen alleen het sap
1 bosui in dunne ringetjes
3 el gedroogde cranberry’s

Wat ga je doen?

  1. Maak de dressing door de balsamico, 1 theelepel honing, olijfolie en de mosterd door elkaar te mixen. Breng op smaak met wat gemalen peper.
  2. Rooster de walnoten in een koekenpan. Op het eind mogen de 2 eetlepels honing erbij en kan het direct van het vuur. Roer even goed door en laat op een bakpapiertje afkoelen. Hak de walnoten dan grof.
  3. Meng de helft van de dressing met de sla en verdeel over de borden.
  4. Maak 4 gelijke porties van de linzen en verdeel over de borden.
  5. Verdeel vervolgens ook de appelschijfjes over de borden en bestrooi de borden met de feta, bosui en cranberry’s.
  6. Maak de borden af met de walnoten en nog wat van de dressing. Yum!