Salade met appel, linzen en gekaramelliseerde walnoten
2 appels in plakjes
1 el balsamico
400 gr linzen (kan uit blik)
2½ el honing
100 gr walnoten ongezouten
1 tl mosterd
150 gr bladsla
3 el olijfolie extra vergine
125 gr feta verkruimeld
1 limoen alleen het sap
1 bosui in dunne ringetjes
3 el gedroogde cranberry’s
1 el balsamico
400 gr linzen (kan uit blik)
2½ el honing
100 gr walnoten ongezouten
1 tl mosterd
150 gr bladsla
3 el olijfolie extra vergine
125 gr feta verkruimeld
1 limoen alleen het sap
1 bosui in dunne ringetjes
3 el gedroogde cranberry’s
Wat ga je doen?
- Maak de dressing door de balsamico, 1 theelepel honing, olijfolie en de mosterd door elkaar te mixen. Breng op smaak met wat gemalen peper.
- Rooster de walnoten in een koekenpan. Op het eind mogen de 2 eetlepels honing erbij en kan het direct van het vuur. Roer even goed door en laat op een bakpapiertje afkoelen. Hak de walnoten dan grof.
- Meng de helft van de dressing met de sla en verdeel over de borden.
- Maak 4 gelijke porties van de linzen en verdeel over de borden.
- Verdeel vervolgens ook de appelschijfjes over de borden en bestrooi de borden met de feta, bosui en cranberry’s.
- Maak de borden af met de walnoten en nog wat van de dressing. Yum!