Skip to main content

BBQ spitskool met chimichurri en pijnboompitten | bijgerecht

1 spitskool
½ tl chilivlokken
6 el olijfolie
2 el rodewijnazijn
1 tl gerookte paprikapoeder
1 el water
1 teen knoflook
200 g yoghurt Turkse stijl
15 g verse platte peterselie
10 g verse koriander
20 g geroosterde pijnboompitten
Peper & zout naar smaak

Wat ga je doen?

  1. Steek de barbecue (in de oven kan ook!) aan. Snijd de spitskool in de lengte in kwarten en besprenkel met ⅓ van de olie, de paprikapoeder, peper en eventueel zout. Gril de spitskool 15-20 min. Keer af en toe.
  2. Snijd ondertussen de knoflook, peterselie en koriander fijn. Meng de knoflook met de kruiden, chilivlokken, de rest van de olie, azijn, het water en eventueel zout tot chimichurri.
  3. Verdeel de yoghurt over een platte schaal en leg de spitskool erop. Verdeel de chimichurri en pijnboompitten erover.