Skip to main content

Amandelcake met abrikozen en blauwe bessen | voor 10 porties

200 g amandelmeel
6 a 7 abrikozen
1 tl bakpoeder
4 eieren
Amandelschaafsel naar smaak
100 g blauwe bessen
60 g honing
2 kardemompeulen, zaadjes fijngemaakt
Snuf zout

Wat ga je doen?

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Vet een bakvorm in, bijvoorbeeld voor een quichevorm met losse bodem
  3. het amandelmeel met het zout en de bakpoeder in een beslagkom. Voeg de eieren, honing en kardemom toe.
  4. Van de abrikozen snijd je de ene helft in plakjes en de andere gehalverd.
  5. Pureer met een staafmixer 3 verse abrikozen. Voeg eventueel een scheutje melk toe zodat het een egaler geheel wordt.
  6. Voeg de gepureerde abrikozen toe aan het amandelmeelmengsel en klop het tot een egaal beslag.
  7. Schep het beslag in de bakvorm. Verdeel de plakjes abrikoos en blauwe bessen erover. Garneer met geschaafde amandelen.
  8. Zet de amandelcake in de oven en bak 40 tot 45 minuten. De randjes moeten mooi goudbruin zijn. Check met een satéprikker of de cake gaar is. Dat is het geval als de prikker er schoon uitkomt. Lekker bij de koffie!