BBQ spitskool met chimichurri en pijnboompitten | bijgerecht

1 spitskool
½ tl chilivlokken
6 el olijfolie
2 el rodewijnazijn
1 tl gerookte paprikapoeder
1 el water
1 teen knoflook
200 g yoghurt Turkse stijl
15 g verse platte peterselie
10 g verse koriander
20 g geroosterde pijnboompitten
Peper & zout naar smaak
½ tl chilivlokken
6 el olijfolie
2 el rodewijnazijn
1 tl gerookte paprikapoeder
1 el water
1 teen knoflook
200 g yoghurt Turkse stijl
15 g verse platte peterselie
10 g verse koriander
20 g geroosterde pijnboompitten
Peper & zout naar smaak
Wat ga je doen?
- Steek de barbecue (in de oven kan ook!) aan. Snijd de spitskool in de lengte in kwarten en besprenkel met ⅓ van de olie, de paprikapoeder, peper en eventueel zout. Gril de spitskool 15-20 min. Keer af en toe.
- Snijd ondertussen de knoflook, peterselie en koriander fijn. Meng de knoflook met de kruiden, chilivlokken, de rest van de olie, azijn, het water en eventueel zout tot chimichurri.
- Verdeel de yoghurt over een platte schaal en leg de spitskool erop. Verdeel de chimichurri en pijnboompitten erover.