Panzanella met gegrilde perzik en buffelmozzarella | voor 4 personen
Ingrediënten salade:
1 ciabatta
4 snackkomkommers
2 perziken
100 g rucola
50 g kerstomaten
125 g buffelmozzarella
50 g parmezaan (schilfers)
100 g groene pesto
2 el olijfolie
geroosterde pijnboompitten
1 ciabatta
4 snackkomkommers
2 perziken
100 g rucola
50 g kerstomaten
125 g buffelmozzarella
50 g parmezaan (schilfers)
100 g groene pesto
2 el olijfolie
geroosterde pijnboompitten
Voor de vinaigrette:
1 el mosterd
3 el azijn
6 el olijfolie
peper en zout
1 el honing
Wat ga je doen?
- Snij het brood in hapklare stukken of plakjes. Sprenkel er olijfolie over en gril de stukken in de grillpan tot ze mooi krokant en goudbruin zijn.
- Spoel en droog de Spoel de komkommers en snij ze in plakjes. Spoel en halveer de kerstomaatjes. Spoel en halveer de perziken en snij elke helft in 4 plakjes. Wentel de stukken perzik in wat olijfolie en gril ze op een hete grill of BBQ.
- Maak een vinaigrette van de azijn, de honing, de mosterd en de olijf-olie. Kruid ze met peper en zout.
- Stel de schotel samen met de rucola, de kerstomaten, de gegrilde perzik en de komkommer. Verdeel er de buffelmozzarella over. Werk de salade af met enkele lepeltjes pesto, het krokant brood, de parmezaanschilfers en de pijnboompitten. Een Italiaanse klassieker, ideaal als salade bij de BBQ!