2-3 personen
1 rol vers bladerdeeg
300 g zuurkool
½ rookworst
½ appel
50 g geraspte oude kaas
1 ei
75 g crème fraîche
1 tl mosterd
peper en zout
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Rol het bladerdeeg uit. Keep het deeg iets in met een mes langs de randen van het deeg (ong. 1 cm) en prik met een vork gaatjes in het deeg. Bestrijk de randjes met een beetje eigeel.
- Meng de crème fraîche met de mosterd en breng verder op smaak met peper en zout. Laat de zuurkool uitlekken en knijp het uit, zodat er zoveel mogelijk vocht verdwijnt.
- Smeer de plaattaart in met de crème fraîche en verdeel de zuurkool over de taart.
- Snijd de appel en rookworst in plakjes en verdeel dit over de plaattaart. Strooi vervolgens de oude kaas eroverheen.
- Bak de plaattaart met zuurkool in 20-25 minuten goudbruin in de oven