Skip to main content

2-3 personen

1 rol vers bladerdeeg                              

300 g zuurkool 

½ rookworst       

½ appel

50 g geraspte oude kaas

1 ei                                                      

75 g crème fraîche                                  

1 tl mosterd                                           

peper en zout 

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  2. Rol het bladerdeeg uit. Keep het deeg iets in met een mes langs de randen van het deeg (ong. 1 cm) en prik met een vork gaatjes in het deeg. Bestrijk de randjes met een beetje eigeel.
  3. Meng de crème fraîche met de mosterd en breng verder op smaak met peper en zout. Laat de zuurkool uitlekken en knijp het uit, zodat er zoveel mogelijk vocht verdwijnt.
  4. Smeer de plaattaart in met de crème fraîche en verdeel de zuurkool over de taart.
  5. Snijd de appel en rookworst in plakjes en verdeel dit over de plaattaart. Strooi vervolgens de oude kaas eroverheen.
  6. Bak de plaattaart met zuurkool in 20-25 minuten goudbruin in de oven