Skip to main content

De courgettes vliegen ons om de oren. De groenteboerin heeft haar werk iets té goed gedaan, want de moestuin produceert kilo’s en kilo’s courgette. Heel leuk natuurlijk, maar we moeten ze wel opeten! Met jullie hulp gaat dat hopelijk lukken. Onze biologische courgettes zijn namelijk heel lekker, heel gezond, geteeld met respect voor mens en natuur en goed voor de portemonnee! Dus komt snel naar De Winkel of bestel in de webshop. Als je nog wat extra inspiratie nodig hebt: hier zijn zes reepten met courgette waar wij fan van zijn.

Tomatensaus met 7 groenten (waaronder courgette)

Deze saus kan je heel goed bewaren en als basis gebruiken voor lasagna, pasta, fuul, shaksuka, etc. Krijg je toch net iets meer groenten binnen dan bij een normale tomatensaus! Klik hier voor recept.

Frisse courgettesoep met erwtjes en basilicum

Ottolengi krijgt het weer voor elkaar om smaken feilloos te combineren. Met courgette, doperwten, basilicum, zoute feta en grassige olijfolie is dit een perfect gerecht voor een zomerse avond. Maar pas op, dit is zo’n gerecht waarvan al je vrienden het recept willen. Voor je het weet zit je elk weekend bij iemand anders courgettesoep te eten. Klik hier voor recept.

Courgette plaattaart met gorgonzola, walnoten en honing

Van plaattaart wordt bijna iedereen blij, zet hem op tafel met een pizzaroller en laat iedereen zelf stukjes afsnijden. Lekker bij de borrel of als bijgerecht! Klik hier voor recept.

Tagliatelle carbonara met courgette

Sommige dagen schreeuwen om pasta. De overtreffende trap daarvan zijn dagen die schreeuwen om pasta carbonara. Misschien omdat je comfortfood nodig hebt, of om een perfecte dag nog perfecter te maken. De romige smaak van eigeel en kaas combineren perfect met de zachte frisheid van courgette. Klik hier voor recept.

Courgettecake! 

Courgettes zijn een supertoevoeging aan luchtige baksels. Het vocht en de oplosbare vezels van courgette zorgen voor een zachte malse cake. Wij zijn al gek op worteltjestaart en mandarijncake, dus courgettecake gaat zeker in ons repertoire. Klik hier voor recept.

Heerlijke courgette risotto met mozzarella en basilicum

Risotto is zo makkelijk, lekker en je kan er eindeloos met variëren. De kleine blokjes courgette zorgen ervoor dat de risotto lekker licht blijft en je krijgt ook nog lekker groente binnen! Klik hier voor recept.