Skip to main content

Witlofsalade met granaatappel en geitenkaas

3 struikjes witlof
1 venkelknol
1 handje muntblaadjes
1 granaatappel gehalveerd
100 g verse geitenkaas
1 appel gewassen

Dressing:
1 tl honing
1 tl yoghurt
1 tl citroensap
1 el olijfolie
zout en peper

Wat ga je doen?

  1. Maak de witlof schoon en snijd het bittere hart eruit. Maak de venkel schoon en snijd hem samen met het witlof, de blaadjes munt en de appel fijn. Snijd de granaatappel doormidden, knijp er even in zodat de pitjes losser komen te liggen en sla met een lepel op de bolle kant, zodat de pitjes eruit vallen.
  2. Klop voor de dressing de honing met de yoghurt, het citroensap en de olie in een kommetje door elkaar.
  3. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Schep in een kom alle groenten om met de dressing.
  5. Voeg het merendeel van de granaatappelpitjes toe. Hussel goed door elkaar zodat de groenten worden bedekt met een laagje dressing. Leg op een bord en verdeel als laatste de overgebleven granaatappelpitjes en de geitenkaas in kleine stukjes over de salade. Smakelijk!