Skip to main content

Tarte tatin van rode biet met blauwe kaas

3 rode uien
6 plakjes bladerdeeg
balsamicoazijn
rucola
4 gare rode bieten
peterselie
150 g Spaanse cabrales (of een andere blauwe kaas)

Wat ga je doen?

  1. Snijd 3 rode uien in ringen en fruit ze op laag vuur zeker 20 minuten met een scheut balsamicoazijn tot ze donkerbruin en plakkerig worden. Bedek dan de bodem van een tarte-tatinschaal of quichevorm met de uien.
  2. Snijd 4 gare rode bieten in dunne plakjes. Leg ze dakpansgewijs op de uien, vul de hele vorm.
  3. Laat 6 plakjes bladerdeeg uit de diepvries om te ontdooien, leg ze vervolgens op elkaar en rol uit.
  4. Bedek de bieten met de grote plak bladerdeeg, zet in een voorverwarmde oven op 200 °C en bak tot het bladerdeeg bruin en gaar is.
  5. Keer de taart om op een groot bord.
  6. Verdeel er 150 g Spaanse cabrales of andere brokkelige blauwe kaas over, versier met wat blaadjes rucola of peterselie. Smakelijk!