Tarte tatin van rode biet met blauwe kaas
3 rode uien
6 plakjes bladerdeeg
balsamicoazijn
rucola
4 gare rode bieten
peterselie
150 g Spaanse cabrales (of een andere blauwe kaas)
6 plakjes bladerdeeg
balsamicoazijn
rucola
4 gare rode bieten
peterselie
150 g Spaanse cabrales (of een andere blauwe kaas)
Wat ga je doen?
- Snijd 3 rode uien in ringen en fruit ze op laag vuur zeker 20 minuten met een scheut balsamicoazijn tot ze donkerbruin en plakkerig worden. Bedek dan de bodem van een tarte-tatinschaal of quichevorm met de uien.
- Snijd 4 gare rode bieten in dunne plakjes. Leg ze dakpansgewijs op de uien, vul de hele vorm.
- Laat 6 plakjes bladerdeeg uit de diepvries om te ontdooien, leg ze vervolgens op elkaar en rol uit.
- Bedek de bieten met de grote plak bladerdeeg, zet in een voorverwarmde oven op 200 °C en bak tot het bladerdeeg bruin en gaar is.
- Keer de taart om op een groot bord.
- Verdeel er 150 g Spaanse cabrales of andere brokkelige blauwe kaas over, versier met wat blaadjes rucola of peterselie. Smakelijk!