Skip to main content

4 personen

455 g spaghetti                          

1 klein glaasje witte wijn

2 teentjes knoflook                      

6 zongedroogde tomaten, vermalen

Extra virgin olijfolie                     

1 citroen

1-2 gedroogde pepers                  

2 handen rucola 

400 g garnalen

  1. Kook de spaghetti in een pan met ruim gezouten water. 
  2. Pel en hak de knoflook. Verhit drie scheuten olijfolie in een pan en fruit hierin de knoflook. Verkruimel hier de gedroogde pepers overheen. Als de knoflook begint te kleuren, voeg dan de garnalen toe. Voeg hier de witte wijn en de zongedroogde tomaten aan toe en laat een paar minuten sudderen. 
  3. Rasp de schil van de citroen en hak de rucola grof. Als de pasta klaar is, bewaar wat kookvocht uit de pan en giet de spaghetti af. 
  4. Meng de spaghetti met de saus, knijp de citroen erboven uit en voeg de rucola toe. Voeg een beetje kookvocht toe, totdat je de saus vloeibaar genoeg vindt. Breng op smaak met peper en zout. 
  5. Serveer met nog wat losse blaadjes rucola over elk bord spaghetti.