4 personen
1 venkelknol
olijfolie
1 teentje knoflook
300 g trostomaatjes
4 eieren
1/2 bosje munt
1 el sumak
- Snijd de venkel in dikke plakken en halveer ze. Verhit in een grote koekenpan 2 wat milde olijfolie en bak de venkel in 8-10 min. rondom goudbruin op middelhoog vuur. Voeg na 5 min. de knoflook toe. Voeg na weer 5 min. de trostomaatjes toe en bak alles nog 5 min. en schep af en toe om.
- Breek nu de eieren boven de pan en laat op laag vuur stollen in 10-15 min. (afhankelijk van de grootte van je eieren). Leg evt. een grote deksel op de pan, zodat de bovenwarmte iets hoger wordt.
- Pluk intussen de blaadjes munt en snijd in ragfijne reepjes. Bestrooi de shakshuka rijkelijk met sumak en munt. Besprenkel met wat olijfolie en zout. Lekker met knapperig brood