Skip to main content

4 personen

1 venkelknol

olijfolie

1 teentje knoflook

300 g trostomaatjes

4 eieren

1/2 bosje munt

1 el sumak

  1. Snijd de venkel in dikke plakken en halveer ze. Verhit in een grote koekenpan 2 wat milde olijfolie en bak de venkel in 8-10 min. rondom goudbruin op middelhoog vuur. Voeg na 5 min. de knoflook toe. Voeg na weer 5 min. de trostomaatjes toe en bak alles nog 5 min. en schep af en toe om.
  2. Breek nu de eieren boven de pan en laat op laag vuur stollen in 10-15 min. (afhankelijk van de grootte van je eieren). Leg evt. een grote deksel op de pan, zodat de bovenwarmte iets hoger wordt.
  3. Pluk intussen de blaadjes munt en snijd in ragfijne reepjes. Bestrooi de shakshuka rijkelijk met sumak en munt. Besprenkel met wat olijfolie en zout. Lekker met knapperig brood