Skip to main content

2 personen

Dit is echt een powerontbijt of gezonde lunch!

1 tl komijnzaad (of gemalen)

2 tl korianderzaad (of gemalen)

1tl gedroogde oregano

4 lente-uitjes in ringetjes

1 teen knoflook, fijngehakt

100 g palmkool, in reepjes

40 g feta

sap van 1/2 citroen

100 g verse spinazie

50 g (diepvries) doperwten

4 grote eieren

1/2 bosje dille, grof gehakt

1/2 bosje munt, grof gehakt

  1. Rooster in een grote koekenpan de komijn- en korianderzaadjes in 2 minuten goudbruin, of ze beginnen te geuren. Stamp ze in een vijzel fijn met oregano en zout sla deze stap over als je gemalen specerijen gebruikt, meng dan de gemalen specerijen met de oregano en zout)
  2. Verhit een scheut olijfolie in dezelfde koekenpan en bak de stukjes lente-ui en knoflook op laag tot middelhoog vuur, tot ze zacht en goudbruin zijn. Voeg de specerijenmix uit de vijzel toe en bak die al roerend 1 minuut mee.
  3. Voeg de palmkool toe aan het lente-uimengsel in de pan samen met het sap van de citroen en roer tot de palmkool slinkt. Roer dan de spinazie plus de doperwten erdoor en verhit ze 2–3 minuten mee, of tot de spinazie is geslonken.
  4. Maak 4 kuiltjes in het spinaziemengsel, breek de eieren erboven en verhit ze 2–3 minuten mee. Leg dan het deksel op de pan om de bovenkant te stomen.
  5. Bestrooi de eidooiers met zout en peper naar smaak en strooi er dan de gehakte dille en muntblaadjes over. Verkruimel als laatste de feta erover. Eetsmakelijk! 

Tip: lekker met platbrood!