Skip to main content

Voor de bodem                                       
50 g boter                                             

2 peren                                                

170 g lichtbruine basterdsuiker                

Voor het beslag
150 g suiker

 150 g boter, op kamertemperatuur

 3 eieren, op kamertemperatuur

150 g zelfrijzend bakmeel

  1. Doe voor de bodem de boter en de lichtbruine basterdsuiker in een pannetje en laat de boter op zacht vuur smelten. Zet even opzij terwijl je de peren schilt, klokhuizen verwijdert en ze in niet al te dunne partjes snijdt.
  2. Bekleed een (dichte) bakvorm van 20 centimeter met bakpapier en vet de zijkanten in met boter. Verspreid het boter-suikermengsel over de bodem. Leg de partjes peren daarop en zorg dat de hele bodem bedekt is.
  3. Maak het beslag door de boter en suiker romig te kloppen. Voeg de eieren één voor één toe, voeg de volgende pas toe als de eerste is opgenomen. Als laatste voeg je het zelfrijzend bakmeel en een snuf zout toe, mix tot dit is opgenomen.
  4. Verdeel het beslag over de laag peren, spreid met een spatel gelijkmatig uit. Bak de cake in ongeveer 45 (tot 55) minuten gaar. Serveer onderstboven