Skip to main content

4 personen

Het lekkerste stoofvlees is een dag van tevoren gemaakt.

Wortelpeterselie                                     

Zeezout                                                

Zwarte peper                                         

Verse rozemarijn                                    

500 gram Bieslandse stoofblokjes              

1 el bloem

Roomboter                                            

1 flesje (blond)bier (optioneel)

2 laurierblaadjes

1 bosje tijm

2 kruidnagels

4 jeneverbessen

3 uien                                                   

2 el mosterdzaad

1 teen knoflook                                      

100 ml azijn

1 el mosterd 

3 plakken ontbijtkoek                              

  1. Warm de oven voor op 200 graden. Schil de wortelpeterselie en snijd ze in frietvorm. Hussel de frieten met wat olijfolie, zout, peper en verse rozemarijn. 
  2. Rooster in de oven voor zo’n 20 minuten. Hussel ze door elkaar op de bakplaat en rooster nog zo’n 5-10 minuten tot ze goudbruin zijn. 
  3. Snijd de ui en de knoflook en bak ze in boter glazig en zacht. 
  4. Voeg het vlees toe en de bloem (je kunt de stukken vlees ook eerst omwentelen in bloem en dan bakken). Bak goed aan. Blus het vlees af met het bier en voeg de kruiden en specerijen toe. Gebruik je geen bier? Blus dan af met wat water of wijn. 
  5. Voeg azijn en water toe tot het vlees net onder staat en breng aan de kook. Zet het vuur laag en leg de ontbijtkoek op de stoof. Doe de deksel op de pan en laat 90 minuten stoven. 
  6. Doe daarna de deksel van de pan en voeg mosterd toe. Roer het vlees door tot het allemaal draadjes worden. Breng op smaak met zout en peper.