Skip to main content

Hoeve Biesland heeft een uitgebreid assortiment biologische, biodynamische en natuurwijnen in De Winkel. Allemaal lekker, sommige nóg lekkerder dan anderen. Volgens Linda dan. Linda Duijndam draait al een hele tijd mee in de wereld van eten en drinken. Als kok, bioboerin en vooral als liefhebber. Van bakker tot slager, iedereen laat Linda even proeven als we een nieuw product ontwikkelen.

Speciaal voor de kerst heeft ze een top drie gemaakt van haar favoriete wijnen uit De Winkel.

1. Bourgogne Chardonnay 2018, Sylvain Loichet

De “instap” Chardonnay van Sylvain Loichet, geeft de potentie van dit wijnhuis aan. Sylvain bewijst dat je spannende drinkbare wijn kan maken, met de hand op de knip. Frisheid en levendigheid zijn de sleutelwoorden van deze Chardonnay met een mooie volwassenheid, een geur van witte bloemen, hazelnoot met citrustonen. 
Het is een assemblage van verschillende percelen. Het terroir is samengesteld uit kalksteen en witte mergel. De leeftijd van de wijnstokken is tussen de 35 en 40 jaar. De druiven worden, relatief laat in t seizoen handmatig geoogst, waarna de druiven voorzichtig worden geperst met een pneumatische pers. Het druivensap wordt ‘s nachts overgegoten in eiken vaten die voor 30% uit nieuwe vaten bestaan. Na 9 maanden worden de wijn licht gefilterd, waarna deze wordt gebotteld, uitsluitend gebruikmakend van de zwaartekracht. Bewaar Potentieel: 8 tot 10 jaar houdbaar.

2. Matsu el Picaro 2021

Deze wijn heeft een geweldig diepe kleur. Het heeft een intens aroma van donker fruit, zoals bramen en bosbessen. Er verschijnen ook minerale tonen, waardoor er een frisse wijn met complexiteit ontstaat. In de mond domineert deze wijn opnieuw met fruit sensaties, een wijn met body; hoewel het tegelijkertijd een aangename, smakelijke indruk achterlaat. De rijpheid van de druiven waarvan deze wijn is gemaakt dragen daar aan bij.
Picaro wordt gemaakt van 100% Tinta de Toro (Tempranillo). De druiven komen van wijnstokken van 90 jaar oud met een beperkte productie. De druiven worden handmatig geoogst tijdens de eerste vijftien dagen van oktober en in kleine kratten naar de wijnkelders vervoerd. De druiven gisting vindt plaats in betonnen vaten met een capaciteit van 15.000 kg, temperatuurgecontroleerd om de 24 ° C, waardoor zowel het fruit als de versheid die deze wijn kenmerkt, behouden blijft. De malolatische gisting wordt uitgevoerd in Franse eikenhouten vaten. Deze wijn is niet gefilterd of geklaard met behulp van agressieve methoden om zijn natuurlijke kenmerken te behouden.

3. Cueva del Chamán Roble Garnacha Tintorera 2019

De aroma’s van Garnacha Tintorera-druif zijn zeer aanwezig in de neus. Hij heeft de geur van rode bessen, aalbes en braambes vermengd met gerookte en geroosterde tonen op de achtergrond die afkomstig zijn van de “heavy toasted” vaten van Franse eiken. De wijn begint zacht in de mond en de balans tussen de zuurgraad en tanniciteit benadrukt de potentie van deze wijn. De kracht van de Garnacha Tintorera is aanwezig en het geroosterde einde maakt het een wijn met een lange afdronk. De laatste sensatie is een complexe herinnering aan de rode bessen vermengd met tonen van vanille, koffie en tabak. Hij is ideaal om te combineren met rundvlees, wild en oude kazen. De proteïnen van het vlees en de taninnes van de wijn vormen een perfecte combinatie in de mond. We raden aan deze wijn binnen 5 jaar na het oogst jaar  te drinken. De ideale serveertemperatuur is 15 ° C.

Losse winkelprijs €11,95

Bestel hier Linda Duijndams favoriete wijnen voor €39,95!