Skip to main content

New Nordic Cuisine in het hartje van Den Haag. Bij BØG wordt de keuken gerund door Luc Rensen en Thomas van Voorst op een ‘open, freethinking and Danish’ manier. In de Deense keuken staat de puurheid en oorsprong van eten centraal. Niet toevallig dus dat zij graag werken met de biodynamische groenten uit de groentetuin van Hoeve Biesland en het biologische vlees van onze Flechvieh runderen dat in de slagerij verwerkt wordt tot hoogwaardige slagersproducten.

Thomas en Luc houden nauw contact met onze Groenteboerin Rowena. Zo worden er in het najaar teeltplannen besproken en wordt er bij het oogsten heen en weer geappt om tot uniek verse gewassen te komen. De lijntjes zijn kort, het eten is vers, en de ambacht is puur.

Op de vraag ‘waarom werken jullie met Hoeve Biesland’ antwoord Thomas van Voorst “Er is niets wat de dagversheid verslaat. Een gele biet, blijft natuurlijk een gele biet, maar bij Hoeve Biesland komt hij knoepertje hard van het land. Dat verschil is vers merk je echt, het werkt lekkerder en is leuker.”

Zijn collega Luc Rensen vult aan “daarnaast merk ik dat wij een omslag doormaken. De nadruk ligt niet alleen maar op ‘luxe’ maar de filosofie van de Nordic Cuisine ligt juist op de oorsprong van eten. We willen lokaal werken, het is mooi om te zien hoe jullie eigen runderen de natuurgebieden beheren en wij vervolgens datzelfde stukje rund mogen serveren. Biologisch is sowieso onze standaard, maar dat het van zo dichtbij kan komen is in onze keuken nog veel belangrijker. Dat wij de oorsprong kennen.”

Begint het water je in de mond te lopen? Of wil je als chef zelf verkennen hoe oorspronkelijkheid van eten proeft? We raden je van harte aan een avond door te brengen bij BØG. Zoals een befaamd restaurant betaamd zitten ze meestal vol, dus pak die agenda en plan hem vast in! Reserveren kan hier: https://bøg.com/en/