Skip to main content

Na avonden blokken en discusseren, slurpen en spugen en het ene mooie etiket na het andere zijn we eruit. We hebben een selectie biologische en biodynamische wijn in de Winkel waar we gek van zijn. Nico McGough van wijnkoperij Bosman, afgestudeerd vinoloog, heeft ons geholpen met ons assortiment. Zijn collectie gooit elk jaar hoge ogen in de belangrijke wijnkoopgidsen. En, minder meetbaar – maar niet minder belangrijk – is vriendelijk voor de natuur. De Hagenaar gaat ons voorzien van mousserende, witte, rode en versterkte wijnen van het hoogste niveau.

Het duurt voor een wijngaard vaak zo’n drie jaar om helemaal biologisch te worden, de transformatie tot een biodynamische wijngaard duurt nog drie jaar. Meestal neemt het hele proces wel tien jaar in beslag. Toch wagen steeds meer wijnboeren de stap, want de beloning is groot. Biodynamische landbouw krijgt steeds meer bekendheid juist door de wijnbouw.

Nico McGough: ‘De ontwikkeling in de kwaliteit van biologische en biodynamische wijn is onomkeerbaar. Wijngaarden die de uitdaging aangaan worden beloont met interessante smaken en grotere oogsten.’

Nico McGough is de motor achter biologische kwaliteitswijn in Nederland en nu ook onze adviseur. Daarom hebben we nu 39 geweldige flessen wijn in de winkel, van champagne tot port, van Nederland tot Spanje. Variërend in prijs tussen €7,30 tot €49,95 is er voor elke portemonnee iets te vinden. Net op tijd. Zodat je kan genieten op Eerste Kerstdag, weggeven op de Tweede Kerstdag en doorzakken op de Derde. Vraag in de Winkel naar onze collectie en favorieten of kijk in de webshop.

Proost!