Skip to main content

Andijvie-aardpeer stamppot | voor 4 personen

750 g aardappels, kruimig
1 st ui
300 g aardpeer
3 el olijfolie
2 st andijvie
1,5 tl mosterd
200 g champignons
snufje zout en peper
4 st (vega)burgers naar keuze

Wat ga je doen?

  1. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Was of schil de aardappels en aardpeer, snijd in stukken en kook afgedekt in 15-20 minuten gaar.
  2. Was intussen de andijvie (spoel het zand er goed uit) en laat uitlekken in een vergiet. Snijd de andijvie heel klein en laat tweederde van de andijvie de laatste 5 minuten meekoken met de aardappels en pastinaak. Bewaar de rest voor later.
  3. Pel de ui en snijd in halve ringen. Veeg de champignons schoon en snijd in vieren. Verhit olie in een bakpan en bak de ui samen met de burgers en champignons 8-10 minuten op een middelhoog vuur.
  4. Giet het water van de aardappels heel goed af en stamp met een pureestamper grof. Schep tenslotte de overgebleven rauwe andijvie erdoor, proef en breng op smaak met mosterd, zout en peper. Zet afgedekt even opzij zodat de rauwe andijvie kan slinken.
  5. Serveer de andijvie stamppot met burger naar keuze, ui en champignons.