Skip to main content

Ovenbakplaat met pastinaak, spruitjes en linzen

500 g pastinaak in stukken
2 el balsamicocreme
300 g spruitjes gehalveerd
400 g linzen uit blik uitgelekt
2 rode uien in dunne parten
100 gram zachte geitenkaas
2 el olijfolie
60 g gemengde kiemgroenten
zout en peper
½ bosje tijm gerist

Wat ga je doen?

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Hussel de pastinaak, spruitjes en rode ui in een ovenschaal. Druppel er de olijfolie overheen, bestrooi met de tijm, zout en peper en hussel door elkaar. Rooster 30 minuten in de oven.
  2. Haal de ovenschaal weer uit de oven. Mix de linzen door de groenten in de schaal en verdeel de geitenkaas erover. Zet nog 10 minuten in de oven. Drizzle de balsamicocreme erover. Bestrooi met de kiemgroenten en serveer. Lekker!