Skip to main content

4 personen

1 kg pompoen, geschild en in blokjes

Olijfolie                                                 

2 tenen knoflook

Peper                                                    

Zout                                                     

2 tl gedroogde chilipepertjes

Bosjes salie, fijngehakt 

200 g spinazie

1 citroen, schil geraspt

250 g ricotta                                          

3 el creme fraiche                                   

100 g Parmezaanse kaas, geraspt 

250 g mozzarella                                    

6-8 verse lasagnevellen

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden
  2. Doe de stukjes pompoen in een ovenschaal. Besprenkel met olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Zet 20-25 minuten in de oven of tot de pompoen zacht is. 
  3. Meng de ricotta met de crème fraîche, de helft van de mozzarella, zout, peper en citroenrasp
  4. Smelt de roomboter in een pan en voeg de salie toe. Zodra de salie donker kleurt, haal je het uit de pan. 
  5. Verhit in dezelfde pan een scheut olijfolie en fruit de knoflook en het rode pepertje op laag vuur. Voeg de spinazie toe en laat dit slinken in de pan. Breng op smaak met peper en zout
  6. Stamp de pompoenblokjes fijn en voeg de salie toe. Breng op smaak met peper en zout. 
  7. Vet een ovenschaal in en schep een laagje ricotta in de schaal. Verdeel er daarna lasagnebellen, pompoen, spinazie en Parmezaanse kaas overheen. Herhaal tot alle ingrediënten op zijn en eindig met een laag ricotta met Parmezaanse kaas en mozzarella.
  8. Zet in de oven op 200 graden en bak de lasagne met pompoen 30-35 minuten of tot de bovenkant goudbruin is.