Skip to main content

4 personen

100 g fijngehakte boerenkool                

1 appel                                                

6 plakjes gerookte spek                        

6 schorseneren                                     

3 takjes rozemarijn                              

Mosterddressing

1 el Dijonmosterd

2 el olijfolie

1 el agavesiroop/honing

1 el (appel)azijn

  1. Schil de schorseneren (onder een lopende kraan). Rol om elke schorseneer een plakje spek met een takje rozemarijn. 
  2. Doe de omwikkelde schorseneren in een ovenschaal waarvan de bodem bedekt is met bakpapier. Bak op 200 graden voor ongeveer 3 minuten tot de schorseneren zacht zijn en het spek krokant. 
  3. Mix de boerenkool met blokjes appel. 
  4. Mix de dressing door de salade. 
  5. Snijd de schorseneren in hapklare stukken en leg deze op de salade.
  6. Serveer de salade terwijl de schorseneer-stukken nog warm zijn.