+- 15 kleine pannenkoekjes
4 eieren
2 rijpe bananen, gepeld
120 ml melk
hand spinazie
50 g amandelmeel
60 g boekweitmeel
40 g kokosrasp
1 tl bakpoeder
snuf zout
roomboter/kokosolie
vruchten naar keuze
honing/stroop
- Breek de eieren in de blender, voeg de bananen, melk en spinazie toe en pureer.
- Voeg de droge ingrediënten toe, pureer tot het een glad beslag is en schenk over in een kan. Laat het beslag een paar minuten rusten.
- Verhit op middelhoog vuur wat olie in een koekenpan van 20 cm met antiaanbaklaag. Klop het beslag kort door en schep voor elk pannenkoekje 60 ml in de pan (als het goed is passen er nu vier pannenkoekjes tegelijk in). Bak ongeveer 1½ minuut of tot er luchtbelletjes verschijnen en de onderkant goudkleurig is.
- Keer voorzichtig om met een spatel en bak de andere kant een minuut tot ook die goudkleurig is. Leg de gebakken pannenkoeken op een bord en herhaal met de rest van het beslag (misschien moet je na de eerste pannenkoekjes het vuur iets lager zetten). Dien op met wat honing/ stroop en vruchten.