Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Workshop Luxe Broodrecepten (vol)

12 oktober @ 10:30 - 16:00

€120

Geniet van broodrecepten uit alle windstreken, maar wel gewoon lekker gebakken in je eigen oven thuis. Veel enthousiaste hobby bakkers ervaren dat het lastig is een 100% spelt brood te maken. Dit is verleden tijd met Bakker Jan’s tips en tricks voor het bakker van speltbrood.

Daarnaast ga je aan de slag met het koken van room zonder additieven. Hiervan maak je prachtig briochedeeg dat je goed leert kneden. We durven wel al te voorspellen dat dit brood niet oud gaat worden, want het is om je vingers bij af te likken!

Dan nog de Foccacia. Een alledaags Italiaans brood dat in de jaren een cultstatus heeft verworven. Je gaat ze maken in een taartpan. Een neutrale en een hartig belegde foccacia.  Reken maar dat je thuis komt met een waanzinnig resultaat!

Bij Hoeve Biesland krijg je als beginnend broodbakker een uniek inkijkje in onze biologische bakkerij. Bakker Jan Bronswijk is een ware brood-autoriteit in de regio. Hij stond aan de wieg van de biologische bakkerij van Hoeve Biesland, en heeft voor deze workshop alle tips op een rijtje gezet.

Tijdens onze workshop komen alle essentiële aspecten van het broodbakken voorbij. Je krijgt niet zomaar een ‘recept’, maar je leert de hele wetenschap die schuilgaat achter brood bakken. Je leert over het graan, het gistingsproces, het kneden, het rijsproces, de invloed van deegtemperatuur en niet te vergeten het (af)bakken zelf. Je steekt je handen uit de mouwen, en terwijl je bezig bent geeft Jan verdiepende uitleg.

We starten ‘s ochtend om 10.30 met een kopje koffie, thee en wat lekkers. We krijgen ‘s middags een boerenlunch, die eten we in de kantine met uitzicht op onze weilanden. Om 16.00 zijn we uitgepakt, en ga jij met een grote tas stokbrood en een berg kennis naar huis!

Deze workshop zit helaas al helemaal vol – je kunt je helaas niet meer aanmelden

 

 

Gegevens

Datum:
12 oktober
Tijd:
10:30 - 16:00
Kosten:
€120
Evenement Tags:
, ,

Locatie

Hoeve Biesland
Bieslandseweg 1
Delfsgauw, Zuid-Holland
+ Google Maps