Het Zuivellokaal

Twee keer per dag worden onze koeien gemolken. De melk is romig en vol van smaak. Je kunt het als rauwe melk tappen bij de boerderijwinkel. Maar we maken er natuurlijk ook heerlijke melk, karnemelk, yoghurt en roomboter van. We hebben zelfs onze eigen cappuccino melk voor barista’s!

Wie & wat

Op Hoeve Biesland leven zo’n 160 melkkoeien van het ras Fleckvieh. Onze dieren worden gehouden volgens de normen van het Demeter Keurmerk, de standaard voor de biologisch dynamische landbouw. Onze dieren leven in kuddes en hebben veel ruimte. In de koude en natte maanden staan de dieren in onze ruime overdekte ‘koeientuin’, de rest van het jaar grazen ze in de Bieslandse polder en omliggende natuurgebieden. Het voer bestaat uit graansoorten en (gekuild) hooi van ons eigen land.

Waar koop je onze zuivel

Je koopt onze melk, yoghurt, boter en karnemelk in onze winkel en natuurlijk via onze webshop. Kom dus proeven op ons erf (maandag t/m zaterdag) of koop jouw zuivel online dan bezorgen we hem bij je thuis. Wil je een grote bestelling doen? Stuur een mailtje aan [email protected]. Zakelijke klanten, zoals bijvoorbeeld barista’s met interesse voor onze cappuccino melk kunnen mailen met [email protected].

Koop je melk lokaal

Het bijzondere van onze melk zijn niet alleen de Fleckvieh koeien die op natuurgebieden grazen, maar vooral dat hij direct op onze boerderij verzuiveld wordt in onze eigen melkfabriek. Wij geloven in lokaal afzetten en een korte voedselketen. Zo wordt elke euro die je besteedt een investering in je omgeving. Jouw dagelijkse glas melk zorgt ervoor dat wij een blije koe in het weiland kunnen laten lopen, zo draag je bij aan je eigen landschap.

Koop onze zuivel

Onze rauwe melk

Doordat onze melk geen bewerkingen heeft ondergaan, zijn belangrijke voedingsstoffen zoals vitaminen en enzymen nog steeds in de melk aanwezig en worden de goede bacteriën in de melk niet gedood. Het enzym lactase, dat van nature in melk zit, wordt ook niet stuk gemaakt. Dit is belangrijk omdat dit enzym heel belangrijk is voor de vertering van lactose (melksuiker). De goede bacteriën in de melk zoals Lactobacillus acidophilus zorgen voor een goede darmflora. De darmflora helpen de mens bij de vertering van voedsel maar ook steeds meer onderzoeken leggen verbanden tussen fysieke en mentale gezondheid en een gezonde darmflora.

Zuiver zuivel

De melk die we niet zelf verkopen in de winkel wordt verzuiveld door Zuiver Zuivel, die er kaas, yoghurt, karnemelk, boter, yomio en andere zuivelproducten van maakt.  Zuiver Zuivel werkt uitsluitend met melk van biodynamische melkveehouders en alle producten zijn Demeter gecertificeerd. Er leveren 35 boerenbedrijven aan Zuiver Zuivel, waarvan Hoeve Biesland de grootste leverancier is. In ieder Zuiver Zuivel product zit dus een goed deel Hoeve Biesland. Proef maar!

Boer Tim van Bregt

Tim van Bregt (1987) heeft de leiding over zo’n driehonderdzestig Fleckvieh-runderen en zo’n negentig schapen. De honderdvijftig melkkoeien onder Tim’s hoede worden zeven dagen per week, twee keer per dag, gemolken. Weer of geen weer, Tim en zijn team staan dus iedere dag voor je klaar om heerlijk melk, yoghurt, boter en karnemelk uit jouw streek te maken. De koeien zelf dragen zorg voor natuurgebieden en de weidevogels die daar nestelen. Zo is het cirkeltje weer rond.

Eigen zuivel lokaal

Het klinkt logisch, je eigen melk verwerken op je eigen boerderij. Toch zijn er in Nederland nog maar weinig boeren die zelf en biologisch verzuivelen. De meeste boeren leveren melk aan grote melkcoöperaties. Omdat wij er bij Hoeve Biesland in geloven dat je het mooiste landschap, de beste natuur en een veerkrachtige lokale economie krijgt door de ketens kort te houden, is onze eigen biologische melkfabriek in 2022 van start gegaan. Op een zonnige dag draaien we 100% op zonne-energie. En de melk hoeft soms maar enkele kilometers af te leggen van koe tot keukentafel. Nu je dat weet smaakt onze melk vast net wat lekkerder.

Mogelijk ook interessant

Wat, waarom en hoe

Benieuwd naar wat we nog meer maken?

Hoe maken we dat?
Groenten en fruit uit eigen tuin

De moestuin

Lees meer
Romige melk en zachte kazen

Bestel nu in de webshop

Bestel nu!
Heerlijk ambachtelijk brood en banket

Ontdek onze bakkerij

Lees meer