Wraps met pulled champignons | voor 4 personen
500 gram kastanjechampignons
2 el sesamolie
2 rode ui
2 teentje knoflook
1 rode peper
1 limoen
2 tl sambal (optioneel)
2 tl Chinese 5 spice kruidenmix
4 el ketjap
3 tl paprikapoeder
2 el chilisaus
8 wraps
wat kleine tomaatjes en groentekiemen
gemengde sla
knoflooksaus
2 el sesamolie
2 rode ui
2 teentje knoflook
1 rode peper
1 limoen
2 tl sambal (optioneel)
2 tl Chinese 5 spice kruidenmix
4 el ketjap
3 tl paprikapoeder
2 el chilisaus
8 wraps
wat kleine tomaatjes en groentekiemen
gemengde sla
knoflooksaus
Wat ga je doen?
- Borstel de kastanjechampignons nog even en snij deze in fijne reepjes.
- Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon. Snij de rode peper in fijne stukjes. De zaadjes liet ik zitten, maar hou je niet van pittig dan kun je deze verwijderen.
- Verwarm de sesamolie in de wokpan en fruit hier de ui in aan. Voeg de rode peper toe en pers de knoflook uit boven de pan. Doe de kastanjechampignons in de pan en bak deze zo’n 5 minuten zachtjes mee.
- Schenk de ketjap bij de pulled champignons en pers de limoen uit boven de pan. Doe ook de sambal (optioneel, ik hou van pittig!), chilisaus, paprikapoeder en Chinese 5 spices in de pan en laat nu nog 5 minuten zachtjes pruttelen tot de champignons gaar zijn en de saus wat ingedikt.
- Beleg de wraps met wat gemengde sla en pulled champignons en serveer met (zelfgemaakte) knoflooksaus!