Skip to main content

Wortels met honing, karwij en yoghurt | bijgerecht voor 4 personen

1 kg regenboogwortels
½ citroen, sap
125 g yoghurt vol
½ citroen, in schijfjes of partjes
1 tl komijnzaad
½ chilipepertje gedroogd, naar smaak
1 tl korianderzaad
20 g peterselie plat, blaadjes, bosje
2 el honing
2 el olijfolie
1 el karwijzaadjes
50 g pompoenpitten

Wat ga je doen?

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Rooster de komijn- en korianderzaadjes in een koekenpan ± 2 min. of tot ze geuren.
  2. Stamp ze fijn in een vijzel en roer ze door de honing. Zet opzij. Rooster het karwijzaad in de koekenpan. Meng met de yoghurt, het citroensap, de chilipeper en de helft van het honingmengsel. Breng op smaak met wat zout en zet in de koelkast tot gebruik. Rooster de pompoenpitten in een droge koekenpan tot ze poffen.
  3. Schraap de wortels schoon. Snijd de dikkere wortels in de lengte door. Verdeel de wortels in een enkele laag op een grote bakplaat en breng op smaak met zout en de rest van het honingmengsel. Besprenkel met olijfolie. Hussel alles goed door elkaar. Rooster ze 35-45 min. tot de worteltjes zacht zijn en net beginnen te blakeren bij de puntjes. Schep ze af en toe om. Schep ze op een grote schaal. Schep de karwij-yoghurtdressing erover en bestrooi met pompoenpitten en peterselie. Geef de rest van de citroen erbij.