Wortelpeterseliesoep met kruidenolie en walnoten | voor 4 personen

400 g wortelpeterselie
1 liter water
2 witte uien
10 g verse dille
2 tenen knoflook
5 el walnootolie
1 prei
75 g walnoten
4 el olijfolie
125 ml verse slagroom
1 groentebouillonblokje
1 liter water
2 witte uien
10 g verse dille
2 tenen knoflook
5 el walnootolie
1 prei
75 g walnoten
4 el olijfolie
125 ml verse slagroom
1 groentebouillonblokje
Wat ga je doen?
- Schil de wortelpeterselie en snijd in gelijke stukken. Snijd de uien in parten en de tenen knoflook grof. Halveer de prei in de lengte, snijd in halve ringen, doe in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Verhit ¾ van de olijfolie in een pan met dikke bodem en bak de groenten 7 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig. Voeg het bouillonblokje en het water toe en breng aan de kook. Laat met de deksel op de pan 20 min. op laag vuur koken.
- Snijd ondertussen de dille grof. Doe met de walnootolie in de hoge beker van de staafmixer en pureer.
- Hak de walnoten grof. Verhit de rest van de olijfolie in een koekenpan en bak de walnoten 5 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig.
- Voeg de slagroom toe aan de soep en verwarm 3 min. Haal de soep van het vuur, pureer met de staafmixer en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over 4 kommen (per 4 personen) besprenkel met de kruidenolie en bestrooi met de walnoten.