Skip to main content

Workshops en meewerkdagen

Met de lente en zomer voor de boeg hebben we weer een bomvol programma leuke activiteiten en workshops. Sommige activiteiten zijn gratis en sommigen zijn op basis van reservering.

Hoeve Biesland is een plek waar vanuit een liefde voor het ambacht, voor biologisch boeren en voor natuur de mooiste producten ontstaan. Dit alles omgeven door heel veel groen, dieren en de leukste collega’s. Maar we zien het ook als onze rol om kennis en onze passie voor eten en het buitenleven met jullie te delen.

Daarom organiseren we wildplukwandelingen, meewerkdagen, plantjesdagen, workshops in de bakkerij en nog veel meer leuks. In onze agenda op de website en op onze instagram, facebook en e-mailnieuwsbrief, kondigen we deze evenementen en activiteiten aan.

 

Workshops brood bakken
Wil je het hele brood-bak-proces leren begrijpen en beheersen? Heb je nog nooit een brood gebakken of ben je thuis al enthousiast aan de slag maar wil je meer leren over de techniek? Bij Hoeve Biesland krijg je als beginnend broodbakker een uniek inkijkje in onze biologische bakkerij. Bakker Jan Bronswijk is een ware brood-autoriteit in de regio. Hij stond aan de wieg van de biologische bakkerij van Hoeve Biesland, en heeft voor deze workshop alle tips op een rijtje gezet. In onze webshop lees je de complete beschrijving van de workshop.


Eetbare bloemenwandeling
Tijdens de wandeling ontpopt zich een nieuwe kijk op bloemen. Deze trip is een mooie manier om jouw connectie met de natuur en de oorsprong van eten te versterken. Expert Judith Stivaktas-Homburg leert je welke wilde bloemen eetbaar zijn, welke krachten erin schuil gaan en hoe je bijvoorbeeld bloemenboter kunt maken of hoe je je bord decoreert. In onze webshop lees je de complete beschrijving van de workshop.

 

Kruidenwandeling
In de natuur groeien talrijke planten die zowel eetbaar zijn als een heilzame werking hebben. Maar waar groeien die precies? Hoe kun je deze planten herkennen? En wat kun je hier vervolgens van maken? We organiseren deze workshop met Judith Stivaktas-Homburg van Natuurlijk Zeker. In onze webshop lees je de complete beschrijving van de workshop.

 

Moestuin meewerkdagen
Meewerkdag op de moestuin van Hoeve Biesland. Vanaf 09:00 inloop en koffie (bij de Groenteboerin, aan het begin van de oprit) en we werken tot een uurtje of 15:00. Kom je lekker je handen uit de mouwen steken? Tuinders-ervaring is niet nodig, een grote glimlach en goede zin is genoeg! Wat gaan we doen? Wieden, oogsten, schonen, bedden klaarmaken, planten en kruien. Terwijl we met onze handen in de aarde wroeten praten we je bij over het boerenleven en de manier waarop we samenwerken met schimmels, bacteriën, bijen en alles wat leeft! Hier lees je hoe zo’n dag in z’n werk gaat.