Skip to main content

Vacature Vrijwilliger voor onze zorgboerderij

Hoeve Biesland is een biologische boerderij, gelegen in de Bieslandse polder te Delfgauw. Wij willen de bewoners uit de regio bewust en onbewust de kracht van de natuur laten ervaren. Wij werken in een gesloten kringloop samen met onze HULPBOEREN aan ambachtelijke streekproducten. Naast de veehouderij zijn er nog veel meer bedrijfsonderdelen. Zo is er een moestuin, een winkel, een bakkerij, een zuivellokaal en een slagerij. Dit alles doen wij samen met onze hulpboeren.

De hulpboeren helpen ons bij allerlei werkzaamheden bij de verschillende bedrijfsonderdelen. Zo helpen ze bij het telen van groenten in de moestuin, het verzorgen van het vee op de boerderij, het op orde houden van de winkel, inpakken van brood en koekjes in de bakkerij, het kloven van hout en netjes houden van het erf.

Er werken hier veel verschillende doelgroepen met elkaar. Zo komen hier mensen met een verstandelijke beperking en mensen met een psychische hulpvraag. Er heerst een leuke sociale sfeer op de boerderij.

Voor ondersteuning van onze werkzaamheden zijn wij op zoek naar een vrijwilliger die het leuk vindt om de begeleiders en hulpboeren te assisteren tijdens de werkzaamheden op de boerderij.

Vereisten:
– Het leuk vinden om met mensen uit deze doelgroep samen te werken
– Geduldig en communicatief vaardig zijn
– Beschikbaar op donderdag van 8:30 tot 16:30 uur

Pre:
– Ervaring in werken met de doelgroep
– Ervaring in het werken met boerderijdieren

Een Verklaring Omtrent Gedrag is noodzakelijk voor deze vrijwilligersfunctie.

Ben je enthousiast geworden? Mail je sollicitatiebrief dan naar: [email protected]

Meer lezen over wie onze hulpboeren zijn? Dat kan via deze link.