Skip to main content

 

Met een Kistje Vol Smaak! krijg je elke week 4 soorten groenten en 4 soorten fruit We doen alleen biologische producten in je Kistje. Van het seizoen en zo lokaal mogelijk. Zo blijf jij ook in de weken dat je geen zin of tijd hebt om langs boerderijen te gaan verzekerd van de beste kwaliteit. 

Waarom dan een abonnement? Zo weten we ver van tevoren al hoeveel groenten we ongeveer nodig hebben. Dat maakt het mogelijk dat wij en wat bevriende tuinders op maat kunnen gaan telen voor jullie Kistje. De knolselderijen hadden vanaf het zaadje al een ‘eigenaar’ bij het Kistje Vol Smaak! Zo vermijden we voedseloverschotten en uiteindelijk voedselverspilling.

Door de keten kort te houden vermijden we onnodige foodmiles (de afstand die je eten moet afleggen voordat het op je bord komt) en ondersteunen we de lokale economie. Op deze manier proberen we biologisch betaalbaar te houden en creëren we leuke banen op de boerderij in plaats van banen bij gigantische distributiecentra.

Je doet dus goed voor een ander met het Kistje Vol Smaak! maar vooral voor jezelf. Onze klanten zeggen dat ze meer gevarieerd en gezonder eten dan voor hun Kistje. Zonder dat je er zelf over hoeft na te denken of naar speciale winkels moet heb je altijd lekkere groenten en fruit in huis. Vaak groenten die je nog maar moeilijk kan vinden, zoals paarse sperziebonen, Westlandse druiven of oudhollandse appeltjes.

Maar.

We snappen ook dat je twijfels hebt. Gelukkig kunnen we daar wel bij helpen.

Dan moet ik allemaal nieuwe moeilijke groenten eten!

Ja, maar seizoenen zijn cyclisch. Als je één seizoen het Kistje Vol Smaak! hebt gehad zijn er weinig verassingen meer voor jou. Leren koken met al het lekkers wat Nederland te bieden heeft is leuk en je hebt er voor altijd profijt van. Elke week zetten we ook twee recepten in de brief bij jouw Kistje. Zo blijf je geïnspireerd.

Wat als ik iets echt niet lust?

We snappen het dat als niemand in jouw familie appels eet, je niks hebt aan appels in je Kistje. Maar dat is geen reden om het niet te doen! Bij je abonnement kan je aangeven als je een bepaalde groenten- of fruitsoort echt niet wil. Dan doen wij er ander lekkers in.

Maar ik ben vaak niet thuis!

Als je weet dat je bepaalde weken niet zoveel thuis gaat zijn is dat geen probleem. We zijn maar een mailtje van je verwijderd. Tot de dinsdag van de week waarin je het Kistje krijgt kan je ‘m even op pauze zetten. Dus je hoeft niet te plannen of weken vooruit te denken. Drukke week? Mailtje vóór dinsdag en klaar is kees.

Maar dat is toch teveel?

Stel je bent met je vriend/vriendin/partner/huisgenoot en hebt een Kistje voor 2 personen groenten en 2 personen fruit. Misschien blijft er dan aan het einde van de week wel groenten liggen, terwijl je halverwege de week al door je fruit heen bent. Of andersom. Dan passen we samen je Kistje aan tot je de ultieme balans hebt. Bijvoorbeeld met voor één persoon groenten en voor drie personen fruit.

Ik weet niet of ik er elke week zin in heb.

Simpel. Dan neem je om de week een Kistje. Zo eet je toch lokaal en van het seizoen. Vinden wij geen probleem!

Als je nog vragen heb mail dan naar Ciaran [email protected].

Schrijf je hier in voor het Kistje Vol Smaak!