Skip to main content

Voorjaarsstamp met zoete aardappel, prei en raapsteeltjes | voor 4 personen

1,25 kg zoete aardappel
1 el honing
2 bosjes raapsteel
2 knoflookteentjes
500 g prei
gerookte spekblokjes
1,5 el herbes de provence
peper en zout naar smaak
2 el olijfolie

Wat ga je doen?

  1. Schil de zoete aardappel en snijd in gelijkmatige blokjes van circa 2×2 cm.
  2. Verhit olie een wok en rooster de zoete aardappelblokjes in de honing en herbes de provence voor een paar minuutjes op middelhoog vuur en roer steeds goed door.
  3. Snijd ondertussen de prei in grove ringen en voeg toe
  4. Bak in een andere pan de spekjes mooi krokant
  5. Was ondertussen de Raapsteeltjes en snijd deze in grove stukken.
  6. Als de prei en aardappelen mooi gaar zijn, voeg je de raapsteeltjes toe.
  7. Voeg de geperste teentjes knoflook en de (vegan) spekjes toe en roer het geheel lekker door elkaar. Te grof naar je zin? Stamp voorzichtjes met de stamper wat fijner, maar niet te! Structuur doet dit potje goed!
  8. Breng op smaak per peper en zout.