Skip to main content

Het staartje van 2022. Het was me een jaar..  turbulentie in de wereld van Nederlandse boeren. De grillige stikstofplannen en gelukkig daarnaast ook een hoopvolle blik op de toekomst met het groenboerenplan.nl (wat Hoeve Biesland natuurlijk steunt). Terwijl de wereld op z’n kop stond gebeurde er op ons erf gelukkig een hoop moois. Een terugblik..

Jaxx (zoon van mede-eigenaar Sandy) en Lexie (dochter mede-eigenaar Tim) werden geboren. We hebben al een meervoud aan Jan, Piet en Kees rondlopen op het erf, dus deze namen van de vijfde generatie Bieslandse boeren scheelt een hoop verwarring in de toekomst!

We kochten een nieuwe boerderij aan (in de Zuid Polder, om de hoek). Zo kunnen we met onze runderen een groter gebied natuurinclusief beheren. Meer Bieslandse melk maar ook meer ruimte voor weidevogels, natuuroever, plas-dras en biodiversiteit erbij!

De hulpboeren (bij Hoeve Biesland doen 45 (jong) volwassenen arbeidsmatige dagbesteding onder professionele begeleiding) vierden hun lustrum. Hoeve Biesland is al 10 jaar een zorgboerderij. Hoog tijd om een splinternieuwe kantine te bouwen voor onze fantastische hulpboeren. Het is het mooiste plekje van de boerderij geworden.

Naast onze schapen en koeien hebben we ook een hele hoop kippen mogen verwelkomen in onze polder! In de grootste kippencaravan van Nederland huizen onze Bieslandse Bofkippen. Onze samenwerkingspartners Huszar, Balije Tuin en Lekker Nassuh adopteerden onze kippen. Zo werken we samen aan een lokale duurzame voedselketen waarin van ieder ei gesmuld wordt.

We hebben tientallen nieuwe horecaklanten mogen verwelkomen en zijn super trots dat je onze boerderijproducten nu ook kunt proeven bij De Rotonde (Rotterdam), Giraffe (Rotterdam), BalijeTuin (Nootdorp), TheChocolateShop (Den Haag), Kafnush (Den Haag), Brasserie De Rotterdamer (Botlek), Fleurs (Den Haag), Harvest Coffee Brewers (Rotterdam) en scholen in omliggende dorpen en steden. Maar juist ook onze al bestaande klanten zijn we dankbaar voor de blijvende samenwerking!

Ons team blijft uitdijen met enthousiastelingen en doorpakkers. In zowel de groentetuin, slagerij, bakkerij, zuivellokaal én de winkel zijn nieuwe collega’s aan de slag. Het gonst op Hoeve Biesland! Dit waren nog maar de hoofdlijnen. Er is zoveel gebeurd. Dit allemaal kan niet zonder ons fantastische team (mensen, dieren én planten). We zijn alle collega’s, hulpboeren, vrijwilligers, donateurs, doorgewinterde fans, klanten en samenwerkingspartners super dankbaar.

Binnenkort een vooruitblik op 2023. Want.. Wie zaait zal oogsten!!