Sticky rijst met steranijs, perzik en pinda’s | dessert voor 4 personen
200 g dessertrijst
1 steranijs
1 blik kokosmelk (400 ml)
4 perziken in partjes
3 el rietsuiker
4 el ongezouten pinda’s (fijngehakt)
1 steranijs
1 blik kokosmelk (400 ml)
4 perziken in partjes
3 el rietsuiker
4 el ongezouten pinda’s (fijngehakt)
Wat ga je doen?
- Bestrijk de perzikpartjes met de olijfolie.
- Gril de perzikpartjes op de hete barbecue of in de grillpan ca. 1 min. per kant, tot ze aan beide kanten mooie grillstrepen hebben.
- Breng de rijst aan de kook met de kokosmelk, melk, suiker en steranijs. Kook in circa 15 minuten gaar. Roer regelmatig om en voeg eventueel een scheutje water toe als het geheel droogkookt.
- Neem de pan van de warmtebron en laat nog even afgedekt staan.
- Verwijder de steranijs. Schep de rijstop bordjes of in kommen en garneer met de perzik en pinda’s. Smakelijk!