Skip to main content

4 personen

3 el mayonaise

1 citroen

1/2 bosje verse dragon

600 g witte asperges

3 el olijfolie

600 g krieltjes

4 eieren

2 el azijn

250 g radijsjes

2 el kappertjes

4 handen spinazie of sla

Doe de mayonaise met 3 el water, fijngehakte dragon en het sap van 1 citroen in een schone (jam)pot. Sluit de deksel en schud tot een gladde dressing. Voeg zout en peper naar smaak toe.

Schil met een dun- of aspergeschiller de vezelige buitenkant van de asperges af. Trek er dan vanaf het kopje lange dunne linten van met de dun- of aspergeschiller. Meng de aspergelinten met de dressing en laat op een koele plek afgedekt minstens 30 min. staan.

Verhit intussen de olijfolie in een hapjes- pan. Voeg de krieltjes toe en bak ze rondom goudbruin. Draai het vuur laag, leg de deksel op de pan en bak de krieltjes in 10-12 min. gaar. Keer ze af en toe.

Breng intussen in een steelpan water met een flinke scheut azijn aan de kook. Breek 1 ei boven een kopje. Draai met een lepel een kolk in het water en laat het ei er langzaam in glijden. Pocheer het ei ± 2 min., tot het eiwit gestold is. Neem het met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Pocheer zo ook de andere eieren. Houd ze warm tussen een warme vochtige schone theedoek.

Meng de radijsjes en de kappertjes door de gemarineerde asperges. Voeg naar smaak nog wat zout en peper toe.

Verdeel de spinazie over 4 borden. Verdeel de aspergesalade hierover en leg er een gepocheerd ei op. Serveer de salade met de krieltjes. Eetsmakelijk!

Tip: rasp wat oude kaas over de salade!