Ribollita soep van palmkool
300 gr gehakt
400 ml passata
250 gr palmkool
400 ml water
1 ui
1 ciabatta
2 tenen knoflook
20 gr roomboter
400 gr cannellini bonen
Peper en zout naar smaak
400 gr tomatenblokjes
3 el olijfolie
400 ml passata
250 gr palmkool
400 ml water
1 ui
1 ciabatta
2 tenen knoflook
20 gr roomboter
400 gr cannellini bonen
Peper en zout naar smaak
400 gr tomatenblokjes
3 el olijfolie
Wat ga je doen?
- Scheur de ciabatta in stukken en bak in een koekenpan in boter en olijfolie goudbruin. Bestrooi eventueel met wat zeezout. Haal de stukken uit de pan, leg ze op een bord en zet even apart.
- Hak de ui en knoflook fijn. Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit de ui en knoflook. Voeg het gehakt toe en bak tot het goudbruin is. Voeg het blik tomaten, de passata en 1 blikje water toe. Laat 10 minuten zachtjes doorkoken. Breng op smaak met zout en peper. Voeg de cannellini bonen toe en roer de palmkool door de soep tot de blaadjes geslonken zijn.
- Schep de ribollita soep in de borden en verdeel de stukken brood over de soep. Smakelijk!