Skip to main content

Van het best bewaarde geheim van Gouda tot spraakmakend restaurant. Restaurant de Kleischuur zet goede tradities voort. Vroeger – toen de kleischuur nog kleischuur was – werden op deze locatie natuurlijke ingrediënten tot een prachtig eindresultaat vervaardigd. Vandaag de dag zet hun gloedje nieuwe chef Bieko dit ambacht voort. Met biologische plantaardige gerechten in de hoofdrol krijg je hier kunstwerken op je bord.

Net als Hoeve Biesland gaat de Kleischuur niet alleen mee met de tijd, maar ook met de seizoenen. Op onze boerderij en in hun keuken staat respect voor de natuur centraal. Vergeten biologische groenten die bij ons (of onze bevriende bio boeren) van kiem tot vrucht groeien, worden in Bieko’s keuken na de oogst opnieuw tot leven gewekt. Het menu staat niet overladen met keuze, maar zijn klein en subliem zodat er ook daadwerkelijk seizoensgericht gedacht kan worden. Zonder uitzondering zijn alle gerechten om je vingers bij af te likken. Versheid, echtheid en natuurinclusiviteit staan aan de basis van ieder gerecht.

Chef Bieko staat bekend om de twist die hij groenten geeft. Wat dacht je van een koolrabi rolletje gevuld met in sojawei gefermenteerde zonnebloempit crème en gebakken snijboon. In het sausje zitten behalve drie geheime ingrediënten ook ijkhaasgarumpoeder. Passende wijn erbij? Of misschien toch een aandachtig bereid stuk Bieslands vlees van koeien die grazen op natuurgebied? Een tafel reserveren kan hier

Ben jij zelf chef en wil je verkennen of we Bieslandse producten in jouw keuken kunnen krijgen? Kom langs op rondleiding (maak een afspraak met Elien via [email protected] of 06-15261493). Weinig tijd, dan komen we toch gewoon bij jou langs?

Foto van gerecht bij restaurant de Kleischuur