Skip to main content

Rabarber crumble met aardbei

Voor de rabarbercompote:                    
250 gram rabarber
175 gram aardbeien (of ander rood fruit)
50 gram suiker
1 theelepel maizena (of bloem)

Voor de crumble:
125 gram bloem
100 gram witte basterdsuiker
75 gram roomboter
1 theelepel kaneel
snufje zout

Wat ga je doen?

  1. Verwarm de oven op 200 graden boven- en onderwarmte.
  2. Was de rabarber, snij de uiteinden eraf en snij de steel in stukjes. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snij in stukjes.
  3. Doe de rabarber samen met het suiker en de aardbeien in een steelpannetje.
  4. Verwarm het geheel op middelhoog vuur en roer af en toe rustig door. Als de rabarber gaar is, valt deze uit elkaar.
  5. Meng de maizena/bloem met een eetlepel water tot een papje. Meng door de rabarber compote om het geheel te binden. Doe de compote in in een hittebestendige ovenschaal.
  6. Meng alle ingrediënten voor het kruimeldeeg tot een kruimelig deeg.
  7. Verdeel het kruimeldeeg over de rabarber en aardbeien compote.
  8. Zet de ovenschaal in de oven voor ongeveer 20-30 minuten tot het kruimeldeeg goudbruin gebakken is. Bolletje ijs maakt het feest af!