Rabarber crumble met aardbei
Voor de rabarbercompote:
250 gram rabarber
175 gram aardbeien (of ander rood fruit)
50 gram suiker
1 theelepel maizena (of bloem)
250 gram rabarber
175 gram aardbeien (of ander rood fruit)
50 gram suiker
1 theelepel maizena (of bloem)
Voor de crumble:
125 gram bloem
100 gram witte basterdsuiker
75 gram roomboter
1 theelepel kaneel
snufje zout
Wat ga je doen?
- Verwarm de oven op 200 graden boven- en onderwarmte.
- Was de rabarber, snij de uiteinden eraf en snij de steel in stukjes. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snij in stukjes.
- Doe de rabarber samen met het suiker en de aardbeien in een steelpannetje.
- Verwarm het geheel op middelhoog vuur en roer af en toe rustig door. Als de rabarber gaar is, valt deze uit elkaar.
- Meng de maizena/bloem met een eetlepel water tot een papje. Meng door de rabarber compote om het geheel te binden. Doe de compote in in een hittebestendige ovenschaal.
- Meng alle ingrediënten voor het kruimeldeeg tot een kruimelig deeg.
- Verdeel het kruimeldeeg over de rabarber en aardbeien compote.
- Zet de ovenschaal in de oven voor ongeveer 20-30 minuten tot het kruimeldeeg goudbruin gebakken is. Bolletje ijs maakt het feest af!