Skip to main content

300 g verse pompoen                              

100 ml sherry medium dry/droge witte wijn  

1 ui                                                                                     

1 kruidenbouillontablet                            

400 ml water

1 teen knoflook                                      

150 g zachte geitenkaas   

20 g verse Italiaanse kruiden                    

1 el ongezouten boter

el pijnboompitten                                    

50 g Parmezaanse kaas

3 el olijfolie                                            

300 g risottorijst             

  1. Maak de pompoen schoon, schil en snijd hem in blokjes. Snipper de ui en knoflook. Ris de tijm van het takje. Hak de rest van de kruiden fijn (rozemarijn wordt niet gebruikt). Rooster in een droge wok de pijnboompitten. Laat op bord afkoelen. Verhit in een wok de olie en roerbak de pompoen ca. 3 min. 
  2. Schep op een bord. Schep de rest van de olie toe aan het bakvet en fruit zachtjes de ui en knoflook ca. 2 min. Schep de rijst erdoor en blijf roeren totdat de korrels glazig zijn. Roer de sherry en driekwart van de kruiden erdoor. Verkruimel de bouillontablet boven de rijst en voor het water toe als alle sherry is opgenomen. Laat de rijst in ca. 15 min. op zacht vuur gaar worden.
  3. Schep de pompoen erdoor en laat ca. 5 min. mee verwarmen. Verkruimel de geitenkaas. Schep de boter, Parmezaanse kaas, helft van de geitenkaas en pijnboompitten door de risotto. Neem de wok van het vuur en laat nog ca. 5 min. afgedekt nagaren. Schep de risotto op borden en verdeel de rest van de geitenkaas, pijnboompitten en kruiden erover (Ah.nl, 2020).