Skip to main content

Pompoen-zuurkool plaattaart | voor 4 personen

¼ tot ½ oranje pompoen
1 ui
250 g zuurkool
4 el olijfolie
300 g rundergehakt (of vega variant)
2.5 el tandoori kruiden
200 ml Bieslandse room
1 rol vers bladerdeeg
2 takjes munt

Wat betreft de hoeveelheid pompoen: afhankelijk van grootte van pompoen moet je even kijken hoeveel pompoenpartjes je kwijt kan op bladerdeegbodem.

Wat ga je doen?

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snipper de ui. Verhit 2 el olijfolie in een hapjespan en fruit de ui 2 minuten. Voeg 2 el tandoorikruiden en het gehakt toe en bak 3 minuten.
  2. Schep de zuurkool erdoor en laat met de deksel op de pan 10 minuten zachtjes stoven. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Rol ondertussen het bladerdeeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat en vouw de randen 1 cm naar binnen om. Prik met een vork gaatjes in het deeg en bak 10 minuten in de oven.
  4. Snijd de pompoen in parten van circa 0,5 cm en schep om met 2 el olijfolie, de rest van de tandoorikruiden, peper en zout.
  5. Bestrijk de bladerdeegbodem met de helft van de room, verdeel het zuurkoolmengsel en de pompoenparten erover en bak in circa 20 minuten goudbruin en gaar.
  6. Neem de plaattaart uit de oven en garneer met de rest van de room en de munt. Smakelijk!