Pompoen-zuurkool plaattaart | voor 4 personen
¼ tot ½ oranje pompoen
1 ui
250 g zuurkool
4 el olijfolie
300 g rundergehakt (of vega variant)
2.5 el tandoori kruiden
200 ml Bieslandse room
1 rol vers bladerdeeg
2 takjes munt
1 ui
250 g zuurkool
4 el olijfolie
300 g rundergehakt (of vega variant)
2.5 el tandoori kruiden
200 ml Bieslandse room
1 rol vers bladerdeeg
2 takjes munt
Wat betreft de hoeveelheid pompoen: afhankelijk van grootte van pompoen moet je even kijken hoeveel pompoenpartjes je kwijt kan op bladerdeegbodem.
Wat ga je doen?
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Snipper de ui. Verhit 2 el olijfolie in een hapjespan en fruit de ui 2 minuten. Voeg 2 el tandoorikruiden en het gehakt toe en bak 3 minuten.
- Schep de zuurkool erdoor en laat met de deksel op de pan 10 minuten zachtjes stoven. Breng op smaak met peper en zout.
- Rol ondertussen het bladerdeeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat en vouw de randen 1 cm naar binnen om. Prik met een vork gaatjes in het deeg en bak 10 minuten in de oven.
- Snijd de pompoen in parten van circa 0,5 cm en schep om met 2 el olijfolie, de rest van de tandoorikruiden, peper en zout.
- Bestrijk de bladerdeegbodem met de helft van de room, verdeel het zuurkoolmengsel en de pompoenparten erover en bak in circa 20 minuten goudbruin en gaar.
- Neem de plaattaart uit de oven en garneer met de rest van de room en de munt. Smakelijk!