Pompoen-wortel-granaatappel-geitenkaas-salade | voor 4 personen
1 pompoen
2 tl komijn
4 (regenboog) wortels
2 tl honing
1 granaatappel
2 potjes kikkererwten
zeezout, zwarte peper/chilliflakes
1 el citroensap
120 g zachte geitenkaas
extra vierge olijfolie
1 kropsla
kokosolie of milde olijfolie
2 tl komijn
4 (regenboog) wortels
2 tl honing
1 granaatappel
2 potjes kikkererwten
zeezout, zwarte peper/chilliflakes
1 el citroensap
120 g zachte geitenkaas
extra vierge olijfolie
1 kropsla
kokosolie of milde olijfolie
Wat ga je doen?
- Verwarm de oven voor op 200 gr en bekleed een bakplaat met bakpapier
- Snijd de (gewassen) pompoen doormidden, verwijder de pitten en draden en snijd de pompoenhelften in even grote, niet te dikke parten.
- Schraap de wortels en snijd ze in even grote schijfjes.
- Meng 1 eetlepel olie, 2 theelepels honing, 2 theelepels komijn, zeezout & zwarte peper en wrijf de pompoenparten en wortelschijfjes ermee in.
- Doe de pompoenparten en wortelschijfjes op de bakplaat en verspreid het goed. Rooster de pompoen en wortel 30 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
- Voeg dan de (uitgelekte) kikkererwten toe aan de bakplaat en rooster het geheel nog eens 15 minuten of totdat de groenten gaar en de kikkererwten lekker crunchy zijn geworden.
- Maak ondertussen de dressing door 3 eetlepels extra vierge olijfolie met 1 eetlepel vers citroensap, zeezout & zwarte peper te mengen.
- Was de kropsla goed en verdeel de bladeren over 4 borden. Leg de pompoen, wortel en kikkererwten op de sla, schenk hier de dressing over, bestrooi met de granaatappelpitten en de zachte geitenkaas. Smakelijk!