Skip to main content

Pompoen-wortel-granaatappel-geitenkaas-salade | voor 4 personen

1 pompoen
2 tl komijn
4 (regenboog) wortels
2 tl honing
1 granaatappel
2 potjes kikkererwten
zeezout, zwarte peper/chilliflakes
1 el citroensap
120 g zachte geitenkaas
extra vierge olijfolie
1 kropsla
kokosolie of milde olijfolie

Wat ga je doen?

  1. Verwarm de oven voor op 200 gr en bekleed een bakplaat met bakpapier
  2. Snijd de (gewassen) pompoen doormidden, verwijder de pitten en draden en snijd de pompoenhelften in even grote, niet te dikke parten.
  3. Schraap de wortels en snijd ze in even grote schijfjes.
  4. Meng 1 eetlepel olie, 2 theelepels honing, 2 theelepels komijn, zeezout & zwarte peper en wrijf de pompoenparten en wortelschijfjes ermee in.
  5. Doe de pompoenparten en wortelschijfjes op de bakplaat en verspreid het goed. Rooster de pompoen en wortel 30 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
  6. Voeg dan de (uitgelekte) kikkererwten toe aan de bakplaat en rooster het geheel nog eens 15 minuten of totdat de groenten gaar en de kikkererwten lekker crunchy zijn geworden.
  7. Maak ondertussen de dressing door 3 eetlepels extra vierge olijfolie met 1 eetlepel vers citroensap, zeezout & zwarte peper te mengen.
  8. Was de kropsla goed en verdeel de bladeren over 4 borden. Leg de pompoen, wortel en kikkererwten op de sla, schenk hier de dressing over, bestrooi met de granaatappelpitten en de zachte geitenkaas. Smakelijk!