Skip to main content

Pompoen-kokos curry | 2 personen 

400 gram pompoen                             

1 stuk gember (+-5cm)

100 gram gedroogde rode linzen /linzen uit blik             

1,5 eetlepel kerriepoeder

1 theelepel komijnzaad

1 groentebouillonblokje                          

1 theelepel gemalen komijnzaad

200 ml kokosmelk                                  

Naanbrood of rijst

2 rode uien                                        

Peper en zout

2 teentjes knoflook                                 

2 el olie (bij voorkeur kokosolie)

Optioneel: koriander, yoghurt  en amandelschaafsel

  1. Als je gedroogde rode linzen gebruikt, begin dan met het garen hiervan. Was de linzen goed en breng ze in een pan met 600 ml. water aan de kook. Laat de linzen vervolgens 60 minuten zachtjes doorkoken. Snij de pompoen in blokjes
  2. Snij de gember, knoflook en uien in hele kleine stukjes en bak een paar minuten op middelhoog vuur totdat de uien glazig worden. Voeg vervolgens de kerriepoeder en het gemalen komijnzaad toe en roer alles goed door elkaar. Laat het mengsel een paar minuten zachtjes doorbakken. 
  3. Voeg vervolgens de pompoenstukjes toe in de pan, meng alles door elkaar en laat 5 minuten doorbakken op zacht vuur. Kook ondertussen 300 ml. water en los hierin het groentebouillonblokje op.
  4. Voeg de warme groentebouillon toe in de pan samen met de kokosmelk. Roer alles goed door elkaar en voeg als laatste ook de linzen toe.
  5. Laat de curry in ieder geval nog 15 minuten zachtjes doorkoken zodat de pompoen zacht wordt. 
  6. Proef de pompoencurry en voeg naar eigen smaak peper en zout toe. Serveer de pompoencurry met het naanbrood of de rijst. Strooi wat koriander, een lepel yoghurt en amandelschaafsel over de curry bij het serveren. Genieten! (Betty’s Kitchen, 2020) .