Skip to main content

Ingredienten:

pizza deeg:

500 gram bloem

7 gram gist

10 gram zout

275 a 300 ml lauwwarm water

2 el olijfolie

1 grote of 2 kleine venkelknollen

150 gram oesterzwammen

1 rode ui, in schijfjes gesneden

80 gram ricotta

2 bollen buffelmozzarella

scheut olijfolie

vers gemalen peper

zeezout

Maak eerst het deeg: Doe alle ingrediënten in een kom en meng met je handen of met een mixer met deeghaken tot een samenhangend deeg. Kneed het deeg 8-10 minuten door.

Laat het deeg 15 minuten rusten. Verdeel het vervolgens in 4 gelijke delen en maak daar bolletjes van. Laat het deeg afgedekt op kamertemperatuur rijzen. Afhankelijk van de hoeveelheid gist die je hebt gebruik laat je het deeg 1 uur (bij gebruik van 7 gram gedroogde gist) of 4-5 uur (bij gebruik van 3 gram gedroogde gist) rijzen. Het pizzadeeg is nu klaar om verder verwerkt te worden.

Verwarm de oven voor op 250 graden

Maak de venkel schoon, verwijder de buitenste vlezige delen. Schaaf de venkel in dunne plakken en scheur de oesterzwammen in repen. Doe de venkel, oesterzwammen en rode ui in een grote kom en doe de olijfolie en peper en zout bij hussel het door elkaar heen.

Spreid het deeg zo dun moglijk uit op het werkblad dat is bestoven met een beetje meel. Leg het deeg op een bakplaat die is ingevet met een klein beetje olie.

Besprenkel het deeg met olijfolie en zet 10 minuten in de voor verwarmde oven.

Haal de pizza er uit en bedek de pizza met ricotta, verdeel de buffelmozzarella en de venkel en oesterwammen erover.

Zet nog 5 minuten in de oven. De pizza moet goudbruin zijn en de kaas gesmolten.

Buon Appetito!