Skip to main content

Pasta met artisjok, postelein en amandelen

sap van 1 citroen
150 ml groentebouillon
4 artisjokken schoongemaakt
2 el milde olijfolie
1 bosje winterpostelein
2 el bladpeterselie fijngesneden
250 g veggi pasta (bieten bijvoorbeeld)
50 g blanke amandelen fijn gehakt
2 sjalotten fijngesneden
2 tenen knoflook fijngesneden

Wat ga je doen?

  1. Breng in een pan royaal water met zout en 2 el citroensap aan de kook. Leg de artisjokken erin en kook ze in 20-30 min beetgaar, dan laten de buitenste blaadjes makkelijk los. Pluk alle bladeren eraf (wees voorzichtig bij de binnenste bladeren zodat je het hart niet meetrekt). Verwijder het binnenste ‘hooi’ (de haartjes) wat op de artisjokbodem zit, dit gaat goed door de holle kant van een lepel onder het hooi te schuiven. Snijd de bodem in vieren.
  2. Kook de pasta volgens de beschrijving op het pak beetgaar en giet af.
  3. Bak ondertussen de sjalot en knoflook 5 min. zachtjes in een ruime koekenpan in de olijfolie. Voeg de artisjokken, 1-2 eetlepels citroensap en de bouillon toe. Meng samen met de postelein en de peterselie door de pasta. Verdeel de pasta over de borden en garneer met de amandelen.
  4. Smakelijk!