Paarse wortel uit de oven | bijgerecht voor 4 personen

700 gr paarse wortel
granaatappelpitjes ter garnering
2 el za’atar
olijfolie
100 ml yoghurt
peper en zout
1 citroen
verse peterselie
1 teentje knoflook
granaatappelpitjes ter garnering
2 el za’atar
olijfolie
100 ml yoghurt
peper en zout
1 citroen
verse peterselie
1 teentje knoflook
Wat ga je doen?
- Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Schil de wortels met een dunschiller en leg op de bakplaat. Besprenkel met olijfolie, za’atar en een snuf peper en zout. Masseer goed in en schuif voor 20 minuten in de oven.
- Pers het sap uit de citroen en rasp de schil met een microplan of rasp. Pers het teentje knoflook uit. Doe in een kom met de yoghurt en een snuf peper en zout. Mix goed. Zet apart.
- Hak de peterselie fijn.
- Serveer de wortel op een schaal en garneer met de peterselie, granaatappel en yoghurtdressing. Smakelijk!